0

Verzorging

Nazorginstructie voor tatoeages

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer één tot twee weken. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk.

Direct na het tatoeëren wordt de getatoeëerde plek ingesmeerd en afgedekt met een transparante folie of kompres. Deze kunt u na thuiskomst of  na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven.

Let op, bij gebruik van wondspray of zelfklevende transparante folie moet u deze laten zitten totdat de wond genezen is (drie tot zes dagen).

U kunt met de wondspray en de folie gewoon douchen. De wondspray slijt er vanzelf af. Als er wondvocht onder de folie ontstaat kan de folie er eerder afvallen.

Behandel de tatoeagewond als volgt:

  1. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.
  2. Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de tatoeagewond geheel genezen is. Dit kunt u ook doen tijdens het douchen. Doe dit met de hand, gebruik geen washand.
  3. Dep de tatoeagewond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
  4. Smeer de tatoeage desgewenst (met schoon gewassen handen) in bij voorkeur met Bepanthen zalf /créme. Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.
  5. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
  6. Draag geen pleisters of verband over de tatoeagewond.
  7. Draag nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.
  8. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
  9. Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
  10. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

Geef een reactie

uw e-mail adres word niet zichtbaar gemaakt / Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.